Met de kortlopende (tijdelijke) reisverzekering zonder zorgen op vakantie, wintersporten of zakenreis

FAQ

1. Wat is kortlopende reisverzekering?
Bij de kortlopende reisverzekering gaat het over een reisverzekering voor je vakantie. Als je eens per jaar op vakantie gaat is deze reisverzekering een goede keuze.

 
2. Mijn kinderen zijn 4 en 8 jaar oud. Zijn zij meeverzekerend?
De kinderen zijn automatisch meeverzekerd in het pakket, je moet wel aangeven wat de geboortedatum is e.d. zodat als er medische zorg nodig is de gegevens bekend zijn.

 
3. Wat is standaard verzekerd?
De bagage is altijd standaard meeverzekerd, dit geldt ook voor de persoonlijke hulpverlening en de aansprakelijkheid logiesverblijven.

 
4. Ik ga op wintersportvakantie. Ben ik ook verzekerd?
De wintersport is soms meeverzekerd, meestal zijn er ook speciale verzekeringen die je af kunt sluiten voor als je op wintersport gaat, je kunt hier dan aanvullende pakketten voor kiezen zodat je het beste verzekerd bent.

 
5. Welke sporten zijn wel verzekerd?
De watersporten en wintersporten zijn vaak verzekerd. De wintersport is soms meeverzekerd en soms dient u deze apart af te sluiten als u gaat skiƫn op vakantie.

 
6. Ik heb al voor ziektekosten verzekerd. Is bij mijn reisverzekering ongevallenverzekering dan nodig?
De ziektekostendekking staat los van de ziektekostenverzekering. De ongevallenverzekering is wel van toepassing als je deze nog niet hebt afgesloten. Deze biedt dekking tijdens reizen en vakanties.

 
7. Medische kosten moet ik meeverzekeren?
Het is aan te raden om de medische kosten mee te verzekeren. De aanvullende zorgverzekering verzekert namelijk niet altijd alles. Daarom is het zinvol om een zo uitgebreid mogelijk pakket af te sluiten voor als je op vakantie gaat.

 
Bovendien kun je online vergelijk autoverzekering.