Met de kortlopende (tijdelijke) reisverzekering zonder zorgen op vakantie, wintersporten of zakenreis

Kortlopende Reisverzekering Dekking

De kortlopende reisverzekering van elke verzekeraar bestaat uit het basispakket. En elke verzekeraar heeft er andere regels die in de voorwaarden kan lezen. Het is belangrijk dat u deze informatie goed leest. De basisverzekering kunt u een goede dekking bieden voor o.a.:
- reisbagage, van € 2.500,00 (FBTO, Unive Budgetpakket, Centraal Beheer Achmea) tot € 3.500,00 (Unive Comfortpakket),
- residocumenten,
- uw computer-, foto en filmapparatuur,
- persoonlijke hulpverlening en vervoer,
- reisrechtshulp, buiten Europa tot maximaal € 5.000 (Unive Comfortpakket),
- een hulpdienst 24 uur per dag, zeven dagen per week,
- de kinderen tot vijf jaar zijn gratis meeverzekerd.

De basispakket kan jij altijd uitbreiden met aanvullende dekkingen.

Medische kosten
U kunt een volledig vergoed krijgen als u een medicijn van arts krijgt die niet in Nederland geregistreerd is of is de medische hulp niet spoedeisend. Dit risico loopt niet wanneer u medische kosten meeverzekert. Met de aanvullende dekking Medische kosten verzekert u de kosten van noodzakelijke medische behandelingen in het buitenland.

Ongevallen
Deze aanvullende dekking keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit na een ongeval tijdens uw vakantie, voor u en uw familieleden.

Wintersportvakantie en/of onderwatersport
Gaat u op wintersport of duikvakantie? Dan is de wintersport- en/of onderwatersportdekking verplicht. Daarmee verzekert u u voor de specifieke risico’s die verbonden zijn met deze sporten en uw skiën, snowboarden, sleeën, kledin, gipsvlucht, uitrusting.

Annuleringsverzekering
Met de tijdelijke reisverzekering kunt u ook annulering van uw vakantie meeverzekeren. Of moet u uw vakantie door omstandigheden voortijdig beëindigen of moet u uw reis, weekendje weg of stedentrip annuleren. Met de kortlopende annuleringsverzekering bent u verzekerd tegen de financiële gevolgen van het annuleren van uw vakantie of voortijdige beëindiging van uw reis.

Voertuigenhulp
Gaat u met uw auto, motor, caravan of aanhanger op vakantie? Sluit dan het Voertuigenhulp af. Deze dekking is dan een prima aanvulling op de autoverzekering en u bent in het buitenland goed verzekerd bij pech of een ongeval.

Europa of Wereld
U kunt kiezen voor een dekking in Europa of Wereld.

Meer informatie over een kortlopende reisverzekering vindt u bij www.kortlopende-reisverzekering.org. Dan worden u de voors en tegens uitgelegd en kunt u onafhankelijk zelf reisverzekeringen vergelijken.